Dondurulmuş Gıda Ambalajları Nedir?
Gıda endüstrisinde ürünlerin raf ömrünün uzatmak, ürünleri daha steril ve hijyenik bir şekilde tüketicisine ulaştırmak için kullanılan gıda ambalajları farklı boyut ve yapıda, farklı şekillerde tasarlanarak kullanıma hazırlanmaktadır. Gıda ürünlerinin raf ömrünün uzatılması temeline dayanan gıda ambalajları, Türkiye’de Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde ‘Ambalaj ve Ambalajlamaya Yönelik Kurallar’ kısmında belirtilen şartlara bağlı olarak üretilmektedir.
Paketlenecek gıdanın ürün özelliklerine bağlı olarak hazırlanan ambalajın yapısal özelliklerinde de farklılık gözükmektedir. Örneğin pirinç, nohut gibi baklagil türü gıdaların paketlenmesinde kullanılan ambalajlar ile süt ve süt ürünlerinin ve/veya dondurulmuş gıda ürünlerinin ambalaj yapıları farklı özelliklerde olmaktadır. Saklama şekli olarak soğuk zincirin uygulandığı dondurulmuş gıda ürünlerinde, tek kullanımlık ve soğuğa karşı dayanıklı ambalaj çeşitleri kullanılmaktadır. Dondurulmuş gıda ambalajları, dondurulmuş hazır pizza, hazır köfte, patates, bezelye, balık, tavuk ve et ürünleri gibi değişik ürün gruplarına hitap etmektedir.
Dondurulmuş gıda ambalajlarının temel özelliği hava geçirmez yapıya sahip olmasıdır. Ürünün kullanımına hazır
halde muhafaza edildiği dondurulmuş gıda ambalajları çoğunlukla vakumlu gıda torbalarından oluşmaktadır. Hava geçirmediği ve içindeki havanın vakumlandığı bu ambalaj grubu, gıdanın kolayca donmasını ve donuk olarak muhafaza edilmesini olanaklı kılmaktadır.
Esnek ambalaj üretimi konusunda uzun yıllardır faaliyet gösteren Etki Ambalaj, kaliteli ve dayanıklı ambalaj materyalleri ile diğer ambalaj ürün gruplarının yanı sıra dondurulmuş gıda ambalajlarının da üretimini yapmakta ve müşterilerine hizmet vermektedir. Esnek ambalajlamada Flexo baskı teknolojisini kullanarak hem görsel hem de işlev bakımından etkili ambalaj ürünleri üreten Etki Ambalaj’ın dondurulmuş gıda ambalajlarını ve diğer ambalaj gruplarını incelemek için etkiambalaj.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!