BASKILI VE BASKISIZ AMBALAJ
Ambalaj ve paketleme, üretilen bir ürünün korunup saklanmasında, hedeflenen ömrü boyunca planlandığı kondisyonlarda varlığını sürdürebilmesi ve çevresel etmenlerden en az seviyede etkilenmesi için bir gerekliliktir. Gerek gıda gerekse gıda dışı ürünlerde kullanılan ambalaj çeşitleri, her ürünün kendisine özgü özelliklerinin korunması ve belirlenen süre boyunca korunmasına katkı sağlamaktadır. Öte yandan ürünlerin taşınması, transfer ve el değiştirme süreçlerinde oluşacak olumsuz şartlardan ürünün en az seviyede etkilenmesi yine bu ambalajlamanın kalitesiyle doğru orantılıdır.
Tüm bunların yanı sıra baskısız ambalaj olabildiği gibi, baskılı ambalaj ile ambalajlanan ürünün özelliklerini, korunma şartları ve geçerlilik sürelerinin belirtilmesi, ambalaj içerisindeki ürün hakkında bilgi edinilmesini sağlamaktadır. Ayrıca bir pazarlama konusunda ve ürünün niteliklerini en iyi yansıtmak adına baskılı ambalajlar kullanılmaktadır. Baskısız ambalajlarda yalnızca ambalajın kalitesi ve koruyuculuğuna önem verilebilirken baskılı ambalajlar ile ürünün özelliklerini kullanıcı veya tüketiciye daha iyi aktarabilmek ve benzer ürünlerden ambalaj üzerindeki tasarımlar ile bir adım önce çıkabilecek şartların oluşması sağlanabilmektedir. Ürünün gereklilikleri ve pazarlama hedeflerine göre belirlenen ambalaj türü tercihlerinde, en yeni teknoloji ve kalite ile üretilen ambalajlara yer verilmektedir. Bu sayede koruyuculuk ve dayanıklılık arttığı gibi baskılı ambalaj çeşitlerinde de görsel kalite ve kalıcılığın en üst seviyede olması hedeflenmektedir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!